JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE ( PROSZĘ NA BIEŻĄCO SRAWDZAĆ JADŁOSPIS)
6.05 PONIEDZIAŁEK
KREM KALAFIOROWY (zupa bezglutenowa) Skład: kalafior seler, marchew, pietruszka korzeń, ziemniaki, mąka bezglutenowa, śmietana18 %(śmietana z mleka ,kultury bakterii fermentacji mlekowej)
KURCZAK CURRY Z WARZYWAMI, MLECZKIEM KOKOSOWYM I ANANASEM Skład: filet z kurczaka ,włoszczyzna (marchew, seler, pietruszka korzeń, por), ananas, mleczko kokosowe, curry, mąka pszenna, olej rzepakowy
OGÓREK KISZONY
WARZYWA GOTOWANE, SUROWE LUB OWOC
RYŻ BIALY PARABOLICZNY
WODA , KOMPOT Z OWOCÓW Skład: porzeczki czarne ,czerwone ,śliwki, truskawki ,cukier
7.05 WTOREK
ZUPA JARZYNOWA Z KASZĄ MANNĄ Skład: porcja rosołowa z kurczaka, marchew, seler, pietruszka korzeń, kapusta biała, kasza manna
KOTLET MIELONY Z INDYKA Skład: udziec z indyka, bułka pszenna, jaja ,cebula, panierka (mąka pszenna, drożdże bułka tarta), olej rzepakowy
ZIELONA FASOLKA SZPARAGOWA CIĘTA Z WODY
WARZYWA GOTOWANE, SUROWE LUB OWOC
ZIEMNIAKI Z MASŁEM I KOPERKIEM Skład: ziemniaki, masło 82%
WODA,KOMPOT Z OWOCÓW Skład: porzeczki czarne , porzeczki czerwone ,śliwki, truskawki ,cukier
8.05 ŚRODA
Zestaw wegetariański
ZUPA KRUPNIK (zupa bezglutenowa) Skład: marchew ,seler , ziemniaki, pietruszka korzeń, kasza jaglana, mąka bezglutenowa, śmietana18 % (śmietana z mleka ,kultury bakterii fermentacji mlekowej)
NALEŚNIKI AMERYKAŃSKIE PANCAKES Z MUSEM TRUSKAWKOWYM Skład: mleko 3,2 %, mąka pszenna, jaja, woda, truskawki
WARZYWA GOTOWANE , SUROWE LUB OWOC
WODA, KOMPOT Z OWOCÓW Skład: porzeczki czarne , porzeczki czerwone, śliwki, truskawki, wiśnie, cukier
9.05 CZWARTEK
BARSZCZ BIAŁY /ZALEWAJKA Skład: marchew, pietruszka korzeń ,seler, cebula ,ziemniaki, żurek zakwas (woda, mąka żytnia, czosnek), śmietana 18 %(śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej)
ESKALOPEK W SOSIE Z CZERWONEJ PAPRYKI skład: filet z kurczaka, papryka czerwona, mąka pszenna
SAŁATA LODOWA Z SOSEM WINEGRET Skład: sałata lodowa ,olej rzepakowy, cytryna ,zioła
WARZYWA GOTOWANE, SUROWE LUB OWOC
KASZA BULGUR skład: kasza bulgur, masło 82%
WODA, KOMPOT Z OWOCÓW skład: porzeczki czarne ,porzeczki czerwone, truskawki, śliwki, wiśnie ,cukier
10.05 PIĄTEK
ZUPA POMIDOROWA Skład: marchew, pietruszka korzeń ,seler ,koncentrat pomidorowy 30% , makaron:(mąka z pszenicy durum, pasteryzowana masa jajowa 10%, woda), śmietana 18 %(śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej)
RYBA W PANIERCE Skład: ryba Tilapiaj filet , jaja, panierka(mąka pszenna, jaja, drożdże),olej rzepakowy
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z JABŁKIEM Skład: kapusta kiszona, marchew, jabłka, olej rzepakowy
WARZYWA GOTOWANE, SUROWE LUB OWOC
ZIEMNIAKI Z MASŁEM I KOPERKIEM Skład : ziemniaki, masło tłuszcze82%
WODA, KOMPOT Z OWOCÓW Skład: porzeczki czarne ,czerwone, śliwki, truskawki, cukier
13.05 PONIEDZIAŁEK
ZUPA OGÓRKOWA (zupa bezglutenowa) Skład: ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka korzeń ,ryż, mąka bezglutenowa, śmietana 18 %(śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej
KOTLET PANIEROWANY Z KURCZAKA Skład: filet z kurczaka, jaja ,bułka tarta(mąka pszenna, jaja ,woda ,drożdże),olej rzepakowy
SURÓWKA Z MARCHEWKI Z JABŁKIEM Skład: marchew, jabłka
WARZYWA GOTOWANE ,SUROWE LUB OWOC
ZIEMNIAKI Z MASŁEM I KOPERKIEM Skład :ziemniaki, masło 82%
WODA, KOMPOT Z OWOCÓW Skład: porzeczki czarne ,czerwone ,śliwki, truskawki ,cukier
14.05 WTOREK
STOŁÓWKA NIECZYNNA – DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH
15.05 ŚRODA
STOŁÓWKA NIECZYNNA – DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH
16.05 CZWARTEK
STOŁÓWKA NIECZYNNA – DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH
17.05 PIĄTEK
Zestaw wegetariański
KREM Z ZIELONEGO GROSZKU I CIECIERZYCY (zupa bezglutenowa) Skład: groszek zielony, ciecierzyca, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka korzeń , mąka bezglutenowa, śmietana 18 %(śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej
PLACUSZKI Z JABŁKAMI Skład: mąka pszenna, mleko 3,2%,jabłka,olej rzepakowy, cukier puder
WARZYWA GOTOWANE, SUROWE LUB JABŁKO
WODA, KOMPOT Z OWOCÓW Skład: porzeczki czarne ,porzeczki czerwone ,śliwki, truskawki, cukier
20.05 PONIEDZIAŁEK
BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY( zupa bezglutenowa) Skład: buraki czerwone marchew, pietruszka korzeń ,seler, cebula ,ziemniaki, mąka bezglutenowa, śmietana 18 %(śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej)
GULASZ Z INDYKA Skład: udziec z indyka ,cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, soczewica czerwona)
SURÓWKA Z SELERA Skład: seler, jabłko , jogurt naturalny, majonez
WARZYWA GOTOWANE , SUROWE LUB OWOC
KASZA JAGLANA skład: kasza jaglana, masło 82%
WODA, KOMPOT Z OWOCÓW skład: porzeczki czarne ,porzeczki czerwone, truskawki, śliwki, wiśnie ,cukier
21.05 WTOREK
ROSÓŁ Z MAKARONEM Skład: porcja rosołowa, mięso wołowe rosołowe, marchew, pietruszka korzeń, seler, cebula, makaron (mąka z pszenicy zwyczajnej ,kurkuma, przyprawy, jaja)
PIEROGI ZE SZPINAKEIM, SEREM FETA I DELIKATNYM SOSEM CZOSNKOWYM (danie wegetariańskie) Skład: mąka pszenna ,woda , olej roślinny, czosnek, szpinak, ser feta, jajka ,jogurt naturalny, czosnek
WARZYWA GOTOWANE ,SUROWE LUB OWOC
WODA, KOMPOT Z OWOCÓW Skład: porzeczki czarne , porzeczki czerwone, śliwki, truskawki, wiśnie, cukier
22.05 ŚRODA
ZUPA CEBULOWA Skład: cebula, seler, marchew, pietruszka korzeń, makaron zacierka (mąka z pszenicy zwyczajnej ,kurkuma, przyprawy, jaja), śmietana18 %(śmietana z mleka ,kultury bakterii fermentacji mlekowej)
FILET Z KURCZAKA SOUTE Skład: filet z kurczaka, zioła, przyprawy, olej rzepakowy
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Skład: kapusta pekińska, marchew ,sos winegret
WARZYWA GOTOWANE , SUROWE LUB OWOC
ZIEMNIAKI Z MASŁEM I KOPERKIEM Skład: ziemniaki, masło tłuszcze 82%
WODA, KOMPOT Z OWOCÓW Skład: porzeczki czarne , porzeczki czerwone, śliwki, truskawki, wiśnie, cukier
23.05 CZWARTEK
KREM BROKUŁOWY Skład: Brokuł, seler, marchew, pietruszka korzeń, makaron (mąka z pszenicy zwyczajnej ,kurkuma, jaja) śmietana18 %(śmietana z mleka ,kultury bakterii fermentacji mlekowej)
SPAGHETTI BOLOŃSKIE Z DODATKIEM SOCZEWICY (OPCJA WEGETARIAŃSKA: SOS POMIDOROWY ) Skład: mięso wieprzowe, cebula, soczewica czerwona, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 30%,zioła,makaron spaghetti(mąka semolina z pszenicy durum, woda), ser morski(mleko , kultury bakterii kwasu mlekowego- zawiera laktozę, sól)
WARZYWA GOTOWANE, SUROWE LUB OWOC
WODA , KOMPOT Z OWOCÓW Skład: porzeczki czarne ,czerwone ,śliwki, truskawki ,cukier
24.05 PIĄTEK
ZUPA POMIDOROWA Skład: marchew, pietruszka korzeń ,seler ,koncentrat pomidorowy 30% , makaron:(mąka z pszenicy durum, pasteryzowana masa jajowa 10%, woda), śmietana 18 %(śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej)
SZYCELEK RYBNY Skład: ryba Tilapia filet , jaja, panierka(mąka pszenna, jaja, drożdże),olej rzepakowy
SAŁATKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH Z MARCHEWKĄ skład: Ogórki kiszone, marchew, cebula
WARZYWA GOTOWANE, SUROWE LUB OWOC
ZIEMNIAKI Z MASŁEM I KOPERKIEM Skład : ziemniaki, masło tłuszcz 82%
WODA, KOMPOT Z OWOCÓW Skład: porzeczki czarne , porzeczki czerwone, śliwki, truskawki, wiśnie, cukier
27.05 PONIEDZIAŁEK
BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY(zupa bezglutenowa) Skład: buraki, marchew ,ziemniaki ,korzeń pietruszki ,seler ,marchew, mąka bezglutenowa, , śmietana 18 %(śmietana z mleka ,kultury bakterii fermentacji mlekowej), przyprawy
PENE Z KURCZAKIEM I BROKUŁEM W SOSIE ŚMIETANOWO ZIOŁOWYM Skład: makaron penne (mąka z pszenicy durum, jaja, woda) filet z kurczaka, szpinak, mąka pszenna, śmietana 18 %(śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej)
WARZYWA GOTOWANE, SUROWE LUB OWOC
WODA, KOMPOT Z OWOCÓW Skład :porzeczki czarne, porzeczki czerwone ,truskawki, śliwki, cukier
28.05 WTOREK
ZUPA OGÓRKOWA (zupa bezglutenowa) Skład: ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka korzeń ,ryż, mąka bezglutenowa, śmietana 18 %(śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej
KOTLET PANIEROWANY Skład: filet z kurczaka, jaja ,bułka tarta(mąka pszenna, jaja ,woda ,drożdże),olej rzepakowy
BURACZKI NA CIEPŁO Skład: buraki czerwone, masło 82%
WARZYWA GOTOWANE, SUROWE LUB OWOC
ZIEMNIAKI Z MASŁEM I KOPERKIEM Skład; ziemniaki, masło 82%
WODA, KOMPOT Z OWOCÓW Skład :porzeczki czarne, porzeczki czerwone ,truskawki, śliwki, cukier
29.05 ŚRODA
Zestaw wegetariański
W KREM PIECZARKOWY (zupa bezglutenowa) Skład: pieczarki, seler ,marchew, pietruszka korzeń , mąka bezglutenowa , śmietana 18 %(śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej)
MAKARON Z BIAŁYM SEREM I TRUSKAWKAMI Skład: makaron (mąka z pszenicy zwyczajnej ,kurkuma, przyprawy, jaja),twaróg półtłusty, truskawki
WARZYWA GOTOWANE, SUROWE LUB OWOC
WODA, KOMPOT Z OWOCÓW Skład: porzeczki czarne, porzeczki czerwone ,truskawki, śliwki, cukier
30.05 CZWARTEK
STOŁÓWKA NIECZYNNA – DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH
31.05 PIĄTEK
STOŁÓWKA NIECZYNNA – DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH
POSIŁKI PRZYPRAWIANE SĄ: SÓL,PIEPRZ,ZIOŁA PROWANSALSKIE, BAZYLIA, MAJERANEK,
KMINEK,PAPRYKA SŁODKA, PRZYPRAWĄ „SMAK NATURY” BEZ GLUTAMINIANU SODU
W JADŁOSPISIE WYRÓŻNIONE GRUBĄ CZCIONKĄ PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.
OBIADY WYDAWANE SĄ OD 11.30 – DO 15.00